Friday, January 4, 2008

Rachel-style

Kaikki varmasti tietävät sen supersuositun tv-sarjan. Sen just, jossa on kolme naista ja kolme miestä, ne on niiku ystävii. Fredejä. Totta, puhun Friends-komediasarjasta, josta tuli 90-luvulla suuri hitti. Monet tätä kyseistä sarjaa fanittaessaan valitsivat myös omat suosikki-hahmonsa, vaikka toki he kaikki olivat hauskoja ja ihania omalla tavallaan. Minun oma suosikkini oli ehdottomasti Rachel, jota kaunis Jennifer Aniston näytteli. Jenniferillä on mutten tosi kivat hiukset ja ja....

Voisin jatkaa tuota pidemmällekkin, mutta nyt siirrytään itse aiheeseen. Vaikka Frendien pääasia olikin naurattaa yleisöä ja kertoa hauskoja vitsejä, nyt aion keskittyä hiukan pinnasempaan ja pienempään puoleen, tyyliin. Ja älkää odottako, että kävisin kaikkien hahmojen tyylit läpi yhdessä postauksessa, eli tällä kertaa keskitytään vain yhteen hahmoon. Ja niin kuin arvata saattaa, kerron Rachelista. Enjoy!

Rachelin tyylistä voi olla montaa eri mieltä. Sitä voi rakastaa, inhota, oudoksua, matkia, kaartaa.. lista on pitkä. Lisäksi hänen tyyliään on todella hankala kuvailla, puhumattakaan selventämisestä. Se on niin sekalainen ja tummuudessakin niin värikäs, että sitä on aivan mahdotonta lähteä purkamaan yhteen ns. tyyli-kastiin. Sitä ei voi kuvailla romanttiseksi, eikä varsinkaan hippimäiseksi. Se on sopivasti tyttömäinen, mutta samalla naisellinen, jossa on ripaus myös maskuliinisuutta. Se ei ole retroa, mutta on myös modernista kaukana. Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että Rachelin tyyliä ei voi kuvailla vain yhdellä sanalla.

Vaikka tyyli onkin yksi iso sotku, sain poimittua sieltä neljä erilaista pukeutumisniksiä, jota Rachel kaikessa sekalaisuudessaan noudattaa säännöllisesti.



1. Painetut ja melko vanhanaikaiset kuosit vaatteissa ja asusteissa. Vaikka Rachelin tyyli onkin melko yksivärinen, vaatteiden radikaalit ja huomiota herättävät kuviot antavat värittömyyttä anteeksi ja voivat jollain tavalla tuoda raikkautta pukeutumiseen. Itse en henkilökohtaisesti pidä yhtään oliviinvihreästä skottiruutu-hameesta, mutta jostain syystä se näyttää Rachelilla ihan siedettävältä.

2. Yksinkertaiset yläosat. Rachelin tyylistä ei voi montaa kertaa löytää esimerkiksi paljetein piristettyjä pikkutoppeja tai kukilla koristeltuja printtipaitoja. Hän luottaa yksivärisiin, mukaviin ja normaaleihin t-paitoihin, joiden suurin yksityiskohta saattaa olla joko pyöreä tai v-mallinen kaulus. Syy, miksi Rachel näyttää upealta tylsimmässäkin topissa, selviää seuraavaksi.



3. Tämä on monissakin muotilehdissä toitotettu, Rachelilla on aivan mahtavat hiukset. Ne ovat aina niin kauniit, tuuheat, hyväkuntoiset ja hienosti sävytetyt, ruskeat, eivät näytä liian laitetuilta, vaan ne ovat sopivan pörröiset ja "sotkuiset." Täytyy kuitenkin muistaa, että taustalla saattaa olla useampikin henkilö, jotka noita ruskeita kutreja laittaa kuvaustauoilla. No, oli ne sitten kuinka feikit tahansa, telkkarissa hiukset näyttävät täydellisiltä ja keräävät huomiota niin paljon, että tylsät t-paidat eivät tee tyylistä laisinkaan tylsää. Hiukset ovat Rachelin tyylin ehkä tärkein lähtökohta, ja jos tukka on hyvin, kaikki on hyvin.

4. Vaikka Rachelin paidat saattavatkin olla tylsiä, onneksi alaosissa on jotain yrityksen makua. Tv:ssä kaikkien tyyliä katsotaan ja kopioidaan, joten pelkkä paita&farkut-look ei välttämättä aina sovi. Onneksi Rachel ei kuitenkaan ole pelkkä tavallinen farkkutyttö, vaikka siniset perushousut sopisivatkin valkoisen t-paidan kanssa mainiosti. Farkkujen sijaan on eräs toinen vaatekappale, jota hän käyttää yllättävänkin paljon: minihame. On skottiruutuista, on nahkaista, on värikästä, on vekkiä.. monenlaisia hameitä siis löytyy. Ja onneksi löytyy, sillä räväkkyydellään ne pelastavat Rachelin tylsää paitamuotia -täydellisten hiuksien lisäksi siis :D

Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että vaikka Rachelin tyylille ei voikkaan antaa mitään yhtä nimeä kuvailemaan sitä, se on todella kiva ja sopii jopa telkkariin yllättävänkin hyvin. Ei aina tarvitse olla pukeutunut Chanelin pikkumustaan tai Manolo Blahnikehin, se on niin ällöttävän täydellistä ja merkeillä leikkimistä. Ja jos joku alkaa laadusta nipottamaan, täytyy vain sanoa, että kaikilla ei ehkä ole varaa niihin "laatumerkkeihin." Rachelin tyyli opettaa mielestäni sitä, että aina ei tarvitse olla muodinmukainen tai laitetun näköinen nukke. Tyyli on ihanaa perustyyliä, johon meillä kaikilla on mahdollisuus. Jos siis haluaa ja tykkää. :)

(Kuvat: täältä)

36 comments:

Anonymous said...

Rachelilla tosiaan tavallinen t-paitakin näyttää hyvältä. Itselläni se on vaan tylsä :D Ja voi noita hiuksia, ei ihme että Rachelin/Jenniferin hiuksia ihaillaan niin paljon! :)

readyset said...

haaahaa mun suosikkini on chandler :D
Ja mun mielestä Rachelillä oli alkukausina aina sellasia ihania korkeavyötääröisiä hameita , ja hiukset aina ihanat.

allekirjoittanut:
Ihminen jolta puuttu kaksi kautta dvd hyllystä , katsoo frendejä jokapäivä , muistaa jaksot suunnilleen ulkoa ja rakastaa kaikkia hahmoja!:D

Hyvä aihe!

Emmie said...

Ainakin Rachelin hiuksista olen kuullut puhuttavan, ja paljon. Frendien alkaessa ja otettuaan valtaansa koko Amerikan mantereen kaikki naiset halusivat Rachel-kampauksen! :P

Anonymous said...

En käsitä, Rachelin päällä kaikki vain näyttää niin hyvältä. Varsinkin 9-10 tuotantokausilla hahmon tyyli oli parhaimmillaan; ai niitä ihania paitoja.

Hyvän aiheen olet taas löytänyt! (:

Salla said...

Hih, mulla on melkein kaikki Frendien dvd-boxit! Mielestäni jaksoja on hauska katsella, kun pukeutumisesta löytyy eri aikajaksojen muotivillityksiä :D

Anonymous said...

Olipa hauska postaus :) Itse en ole ikinä kummemmin Rachelin tyyliin kiinnittänyt huomiota, mutta ne ihanat hiukset olen kyllä huomannut! Ja hän on minunkin lempihahmoni frendeissä ;)

Anonymous said...

kuvien lähteet?

milian said...

Hienoa, että valitsit aiheen jota ei käsitellä niin paljoa :)

Käythän muuten lukaisemassa kertomuksen Pariisin matkastani!

SLICKER said...

Kun aluksi näin vain otsikon, säikähdin, että taasko jotain Rachel Bilsonin vaateanalyysiä (ei naisessa mitään vikaa ole, mutta blogit ovat jo hänen tyyliään niin tarkasti tutkineet). Mutta mitä, postaus kertoikin Jenniferista! Mielenkiinto nousi hetkessä.
Yhdyn myös edellisiin kommentoijiin siinä,että miltei kaikki näyttää Rachelin/Jenniferin päällä hyvältä. Kadehdittavaa! :)

PS. (tietenkin) Rachel oli lempihenkilöni Frendeissä.

Anonymous said...

En oo ikinä oikein kiinnittänyt Frendien tyyleihin huomiota, joten kiva juttuidea.:) Mun suosikkihahmo on Lisa, joten siitäkin ois kiva kuulla..

Anonymous said...

Ihana aihe! Rakastan Rachelin hiuksia, haluan samallaiset (:

Anonymous said...

Jos ei joku jo sanonut, niin Rachelillahan niitä merkkivaatteita juuri onkin.
"Pradalla on siis 4 vuotta aikaa alkaa valmistamaan äitiysvaatteita", näin hän sanoi jossakin jaksossa. + hän työskentelee Ralph Laurenilla, ja hänellä on tausta rikkaan perheen shoppailuaddiktina.

Anonymous said...

Rachelin tyyli sarjassa on melko normaali,mutta silti tykkään.
Itse asiassa en tiedä olisko Rachel lempparini jos pukeutuisi sarjassa koko ajan muoti villityksiin.Ei Rachel silloin olisi enää Rachel. Hyvä että edes joissakin sarjoissa pukeudutaan vielä niinkuin normaalit ihmiset ..
Omistan vain yhen frendien tuotantokauden 8 ja yhen muun pikku jakso dvd:n ja pitäs ostaa muitakin niitähän saa nykyään aika halvalla :)

Hyvä postaus :>

-SL said...

Rachelin tyyli on aika tavallinen, mutta Jennifer Aniston on kyllä ihanan luonnollisen kaunis, upeat hiukset :)

Anonymous said...

ohho, mun mielestä rachelin tyyli on juuri 'muodinmukainen', siis sen ajan muodin, ja rachel on aina, niin meikissä, hiuksissa ja vaatteissa 'laitetun näköinen nukke'. kiva postaus kumminkin :)

Elin said...

Pakko vähän korjata..
Ann sanoi: "Mun suosikkihahmo on Lisa, joten siitäkin ois kiva kuulla.. "

Siis meinasit varmaa Phoebea? Koska Phoebehän on hahmo ja Lisa Kudrow näyttelijä. :)
Jäi häiritsemään.. :s

Minun lempihahmoni on Chandler. :)
Kivan aiheen olet keksinyt. ;)

Anonymous said...

ootko tehny tön jutun kännissä?? :: D toi muokkaus on ihan perseelleen ja tekstiki :? :DDD

Anonymous said...

Tosi kiva postaus, tykkäsin, kun suuri Frendit-fani olen <:. Mutta nyt kun telkkaristakin tulee näitä 9.kauden jaksoja, niin Rachelin vaatteet on paljon muutakin kuin "yksivärisiä t-paitoja". 9-10-kausilla Rachel on tosi tyylikäs, tosi hienoja ne vaatteet, eikä todellakaan mitään yksinkertaisia. Yksinkertaisia ehkä silloin kun Rachel on kämpällään juuri heränneenä t-paidassa ja pyjamahousuissa. Mutta joo, ehkä olit enemmän keskittynyt aikaisempien kausien asuihin <:
Teethän samanlaiset ainakin Phoebesta ja Monicastakin ? <:

Anonymous said...

"Anonymous sanoi...

ootko tehny tön jutun kännissä?? :: D toi muokkaus on ihan perseelleen ja tekstiki :? :DDD"

Mitä vikaa tekstissä muka on? Eivätkä kollaasitkaan mitään huonoja ole?
Perus no-life anonyymi, jolla ei ole muuta tekemistä kuin käydä haukkumassa muotiblogeja.

Anonymous said...

sulla on ihana parsakaali tyyli!

E said...

Taas ihania kollaaseja.((:

Anonymous said...

näyttää siltä että et oikein katso frendien jaksoja, koska jokainen tietää että rachelin tyyli vaihtuu eri kausissa.

kermakakkumekko said...

a: Niimpä! :)

pineappless: Oioi mäki haluun noita Frendien tuotantokausia! Kiitos paljon! :)

emilia: Jees, The Rachel-kampauksen! :D

cassie: Aivan! Kiitoksia! :))

salla: Niimpä, hyvin sanottu! :)

sarianna: Kiitoksia! :)

anonyymi: Löytyy

milian: Joo kiitos! Käyn! :))

slicker: Voi kiitos kmmentistasi! :) Rachel on paras!

ann: Niimpä, kiitos! :) Yritänpä katsoa jos pheobeestä ehtisin tekemään... :)

meja: kiitos! Niin mäkin! :D

anonyymi: aijaa en tiennyt, no hyvä kun kerroit :)

lilya: Kiitos kommentistasi! :)

*~SL: Aivan! :)

elin: Kiitos! ;)

anonyymi: joo tein ja oon tällä hetkelläkin ;)

memee: joo olet kyllä oikeassa, en käynyt ihan kaikkia tuotantokausia läpi, keskityin enemmänkin ensimmäisiin. Yritän tehdo joo :)

sara: Niimpä. Jos joillakin ei ole muuta tekemistä, niin mikäs siinä! Kiitos! :)

parsakaalien kuningas!: Hyi parsakaalit on pahoja, kukkakaalit on parempia. Mutta kiitos kai..

kynsilakka: kiitos! :)

anonyymi: Jutun idea olikin se, että vaikka se onkin hyvin sekalainen (eli siis myös vaihteleva!!) niin sieltä löytyy piirteitä, jotka löytyvät kaikista eri kausien tyyleistä.

Anonymous said...

Hyvän jutun teit :) Frendit on kyllä ihan paras sarja :D

jonna said...

Taas teit kivan postauksen! Aina uusia ideoita postauksiin.

Anonymous said...

Kaipaisin enemmän postauksia, joissa on sun omia asukokonaisuuksia, toiveasuja jne. Tee joskus omasta tyylistäsi tällainen ;)

Noémi said...

Taas teit ihanan postauksen! Mistä keksitkin aina noin värikkäitä ideoita blogiisi?!
Itse en ole frendejä katsonut kovinkaan paljon, mutta sanon vaan, että Rachelin/Jenniferin hiukset ovat tosiaan aivan ihanat!!

Anna said...

Mun suosikki on Phoebe. Ja Joey, ne on niin mahtavia! Ja varsinkin kun ne näyttelee yhdessä!

Anonymous said...

oiskohan uutta postausta tulossa milloin? heti kun joulukuu loppui niin tahti on huonontunut...

Anonymous said...

olisi ihanaa jos postaisit hieman useammin......:) päivänasuja kaipaan

E said...

Mun suosikkeja Frendeistä ovat Rachel ja Joey. Tosin kaikki on kyllä ihania.((:

Anonymous said...

Ilmeisesti sait tarpeeksesi joulukalenterin mukanaan tuomasta tiuhasta postaustahdista ja päätit lopettaa postailun kokonaan? Olisi kiva jos pystyisit edes puoleen siitä postaustahdista, mitä se joulukuussa oli.

Anonymous said...

joo uusia postauksia on aika kauan j odoteltu..

Anonymous said...

Mua ärsyttää iha sikan ku kirjotat nii harvoin!!! joulun oli hyvä ku sun oli "pakko" kirjottaa joka päivä!

Anonymous said...

onhan se harmi kun et ehdi käydä postailemassa, mut ei kaikkien tarvi silti valittaa, ei se mitään auta. toivottavasti ehit pian taas! you're the best.

Anonymous said...

Rachelin pukeutumistyyli on nimeltään "klassinen". Ihan vaan siltä varalta jos et termiä ole ennen sattunut kuulemaan...