Friday, May 16, 2008

jotai iha muuta jostain iha muusta voi olla iha hyvä

Olen pitkään miettinyt tätä ja nyt päätin kertoa ihan julkisesti, että olisi mahtavaa jos koulussa olisi sellainen aine, kuin omat kiinnostuksen kohteet. Tunneilla saisi tehdä mitä haluaa, voisi hakea tietoa juuri siitä mistä haluaa ja tehdä ne tyhmät kokeet juuri sellaisista aiheista, mitkä oikeasti kiehtovat. Itselläni oli tänään aivan järkyttävä matikan koe, jossa käsiteltiin loppujen lopuksi ihan helppojakin juttuja, mutta koska en iha oikeasti ole vain mikään matikkapää, niin se taisi mennä vähän alakanttiin. Lisäksi maanantaina minua odottaa suuuuuri biologian koe, johon täytyy lukea 170 sivua sammaleista, jäkälistä sekä sienistä. Miten niitä voi erottaa toisistaan? Niinpä.






Minun mielestä kokeet voisivat jäkälien sijaan käsitellä vaikkapa kenkiä tai mielenkiintoisia ihmisiä, mainontaa tai esimerkiksi hiustrendejä.. Noita tietoja tarvitsee kuitenkin enemmän, kuin jotain sammaleiden tunnistusniksejä. Sienet kuitenkin kannattaa opetella, että osaa tunnistaa myrkylliset herkuista. Paitsi en tykkää sienistä...


Ainiin. Nykyään H&M on taas hyvä kauppa, yhdessä vaiheessa en löytäny sieltä mitään. Viimeisin ostos sieltä on kevätjuhlamekkoni, mutta aion varmaan tilata siitä uudesta ihanasta katalogistakin jotain. Ehkä.

kengät: vagabond

49 comments:

Anonymous said...

FÖGLÖ.

Anonymous said...

mekkosi on oikein kiva! :)

eyecandy said...

Tuollaiset kouluaineet olisi kyllä kivoja, yksi tuttuni on USA:ssa vaihdossa ja siellä on mm. muotimarkkinoinnin tunteja! :D Ja oikein nätti tuo mekko. :)

Anonymous said...

Olet söpö :D

KIIA said...

tosi kiva kun postasit jälleen...oli ikävä :) Kiva mekko :)



-KIIA

Anonymous said...

Kivoja noi kengät, ja ihana toi sun mekko :)

E. said...

olen kyllä jossain määrin samaa mieltä kanssasi tuossa kouluaineasiassa, mutta toisaalta, peruskoulu on niitten perusasioiden oppimista varten, ja ammattikoulut, ammattikorkeakoulut ja yliopistot erikoistumista varten. sieltä voi sitten valita sellaisen aiheen mikä eniten itseään kiinnostaa :)

Anonymous said...

lissu

merikarhu said...

Eikää, mun piti ostaa just sama mekko ittelleni kevätjuhlaan ! Onneksi en vielä ostanut, muuten olis ollut samat mekot molemmilla.

Anna said...

Olen miettinyt samaa, esim. kemia tuntuu vaan niin hyödyttömälle aineelle! Mitä tekee tulevaisuudessa tiedolla montako ulkoelektronia on heliumilla?

Anonymous said...

"Minun mielestä kokeet voisivat jäkälien sijaan käsitellä vaikkapa kenkiä tai mielenkiintoisia ihmisiä, mainontaa tai esimerkiksi hiustrendejä.."

meillä on tuollaisista aiheista puhuttu koulussa aika paljonkin, kauppiksessa hyvänä lisänä ovat todellakin mielenkiintoiset aineet ainaisen matikan, äidinkielen ym lisäksi :D

Juuli Linnea said...

ihana suloinen postaus! olen täysin samaa mieltä, itselläni oli suorastaan mahdoton kemian koe eilen, joka ei mennyt ainoastaan vähän, vaan erittäin paljon alakanttiin. ja olin lukenut siihen ja yrittänyt ymmärtää mitä tapahtuu kun rautanaulan pudottaa hopeanitraattiliuokseen, mutta en vain ymmärtänyt.

Anna-Maria K said...

Hahaa, aivan totta! Miksei koulussa voisi olla vaikka sitten valinnaisena aineena muoti ja tyyli, sen olisin valinnut jos olisi ollut!

Anonymous said...

mun mielestä vielä peuskoulussa noi tavalliset ja tylsät aineet on ihan hyviä, ku ne on yleissivistäviä.Olis kyl kiva, et olis välil jotain tollasii tuntei, joil sais opiskella muitakin juttuja.

Anonymous said...

Söpö postaus! Mul on toi mekko mustana. :)

Anonymous said...

Tottakai peruskoulussa täytyy olla nuokin asiat! Se on yleissivistystä se. Peruskoulusta pääsyn jälkeen voi mennä opiskelemaan ihan sitä mitä itse haluaa, niinhän tuo kolutussysteemi on kehitetty. Ensin peruskoulu ja sitten mitä tahansa mekkoja ja laukkuja.
Tämä oli siis ihan hyväntahtoinen kommentointi, vaikka saattaa kuulostaa muulta, en nyt jaksa enää korjailla:D

Anonymous said...

vastaa jooko ryhdistäytymishyökkäys-postauksen kommennteihin? ihana blogi

Anonymous said...

Sain parhaat naurut pitkään aikaan "miten sammalet jäkälät ja sienet voi erottaa toisistaan??!!" :DDDD maalaisena se tuntuu itsestäänselvyydeltä, mutta kai kaupungeissa on sitten vähän eri meininki..

Anonymous said...

Vagabondin kevätkengät ovat ihania!

Wendy said...

Caramelo m: Meillä oli just kans koe ihan samoista kemianaiheista. Meni kyl ihan hyvin vaikken kauheesti lukenukaa, 9½ tuli:)
Mut oishan se kiva jos sais opiskella edes yhden tunnin viikossa jotain ihana turhamaista, esim. vaatesuunnittelua tms. jo peruskoulussakin:P

Lina said...

Suloinen tuo paita mikä sulla on päällä noissa kuvissa :>

Anonymous said...

Sun otsikkosi kyllä kusevat ja pahasti. Opettele otsikoimaan.

Anonymous said...

Yhdyn edellisen kommenttiin. Opettele otsikoimaan.!

Anonymous said...

kuvien lähteet?

Anonymous said...

Ihana kevätjuhla mekko!

Kingsley said...

Voi miten suloinen ajatus, ja aika järkeväkin. Voisi (ja jaksaisi) opiskella jotain niin paljon että aiheesta tietäisi lähes kaiken. Olisipahan hyvä ainakin jossain aineessa.. :)

faddistgirl said...

Samaa mieltä :)

Anonymous said...

voisit vähän vähentää meikin määrää :o
Näytät ihan luonnottamalta kuminaamalta.
Ota tämä rakentavana kommenttina ;)

Anonymous said...

Tollaset aineethan ois just paljon parempia! Ja ihan tosi hyödyllisempiä.

Anonymous said...

Joop, kylla varmaan näyttäisit ihan yhtä kauniilta vähemmällä meikilläkin :)

Anonymous said...

+ sun postaus oli ihan kiva, ei ehkä parhaimpia mutta tuossa kiireessä sen ymmärtääkin

Anonymous said...

hmm, peruskoulussa ei mikään aine oo turhaa, koska siellä todellakin opetellaan PERUS asioita. Ja jos ei erota sammalia, jäkäliä ja sieniä toisistaan, on ihan syytäkin tarttua siihen bilsan kirjaan. Hiustrendejä voi opiskella sitten ihan omalla ajalla.

Milla said...

Noi Vagabondin kukkakengät on kyllä ihanat, samoin oranssit kengät. Molemmat meinasin ostaa viikonloppuna. :D Kiva postaus kaikin puolin.

muovikruunu said...

Mekko on tosi nätti! Kouluainejuttu olisi mielenkiintoinen, huvittaa vain ajatus pojasta opiskelemassa hiustrendejä. Se ei tainnut olla pointtisi.. :D

Anonymous said...

Hei hetkinen. SElasin noita postauksia, ja ihmetteln, että paljonko oikein sinulla menee pukeutumiseen rahaa kuussa? O__o
Viittaan siihen, että siellä on paljon ostoksia! 8)

modegerecht said...

samaa mieltä kanssasi. vaikka toisaalta, onhan se hyvä tunnistaa jäkälät sammalista, ette tiukan tilanteen sattuessa seiso kuin öö aapisen kannella :DD

Anonymous said...

hehei meinaatko joskus tehä uusia postauksiea?

faddistgirl said...

Se tekee millon sillä on aikaa ja millon siitä itestään tuntuu.

Anonymous said...

Voi vitun lissu.....

Ihk, mäkin haluisin opetella koulu tunneil mite dream matte moussee laitetaa ja kuka julkkis seukkaa nyt kenenki kaahh, siis vitut jäkälistä ja opiskelustaHHH!!!

faddistgirl said...

^ Älä tuu aukoo päätäs tänne.

Anonymous said...

ryhdistäytymishyökkäys... HAHHAHAHA!! Saatan vain saada mielikuvan, millainen olet kavereillesi kun lupaat jotain...

Anonymous said...

Siis miten jotkut ihmiset pystyvät olemaan noin rasittavia !?!

Kuulkaas nyt hyvät ihmiset. Blogi on kirjoittajaa varten , joten voi toki pitää suunsa kiinni tai kirjoittaa asiallista tekstiä.
Tulin tuossa äskettäin kurkkasemaan , että joko kermakakku mekko olisi päivittynyt ja päädyin samalla kurkkasemaan kommentteja. Alkuunsa kommentit näyttivät ihan asiallisilta , mutta loppua kohden ne vain pahenivat.
Siis miettikää vähän ! Haluaisitteko itse saada tuollaista palautetta , sen jälkeen kun olettte tehneet pitkän ja hyvän postauksen ja siinä sitten iso ja raikuva kiitos , haukut päälle.
Todella alentavaa niiltä , jotka ovat sellaista kritiikkiä kirjoittaneet.

Todella hyvä blogi muutes , jatka vain samaa mallia :)

Anonymous said...

jotai ihan uusia postauksia jostain ihan uudesta aiheesta voi olla ihan hyvä. I'm waiting :>:>

Anonymous said...

Jokaisella on oikeus sanoa OMA MIELIPITEENSÄ ASIASTA ILMAN ETTÄ JOKU ALKAA VALITTAMAAN SIITÄ. JOS KERMAKAKKUMEKKO ON ALKANUT KIRJOITTAMAAN BLOGIA, HÄNEN PITÄÄ OTTAA VASTAAN KAIKENLAISIA KOMMENTTEJA - KANNUSTAVIA JA KRITIIKKIKOMMENTTEJA. NIITÄ EI PIDÄ OTTAA TAJUTTOMAN VAKAVASTI VAAN VOI OTTAA NIISTÄ JOTAIN VÄHÄN OPIKSEEN! JA MUISTAA SE, ETTÄ JOKU IHMINEN AJATTELEE NIIN, SO WHAT. MUTTA MINÄ JA KAIKKI MUUTKIN SAAMME YLISTÄÄ KERMISTÄ TAI OLLA YLISTÄMÄTTÄ TAI HAUKKUA MAAN TASALLE, JOKAISELLA ON SIIHEN OIKEUS. PITÄÄ TIETÄÄ SE ASIA JOS KIRJOITTAA BLOGIA, NIIN PITÄÄ OTTAA VASTAAN VÄHÄN EINIINKIVOJAKOMMENTTEJA myös vastaan! Minusta tämä on ÄRSYTTÄVÄÄ kun postauksissasi kestää NIIIIIN KAUAN! Teet suht laadukkaita postauksia mutta saa ollakkin koska niissä kestää aina ikuisuus. Sori caps.

Annina said...

mielestäni otsikkosi ovat kivoja ja hieman "erilaisia" kuin yleensä blogeissa, vaikka jotkut niitä tuolla aikaisemmin haukkuivatkin. =) kiva blogi muuten =)

ia said...

Tuo "HÄNEN PITÄÄ OTTAA VASTAAN KAIKENLAISIA KOMMENTTEJA" -setti on kyllä kuraa. Niin kauan, kuin blogin lukemisesta ei tarvitse maksaa, niin ei myöskään bloggaajan tarvitse ottaa vastaan kaikkea loskaa. Ei tässä olla lukijoille velvollisia mihinkään, ei postaustahtiin eikä tietynlaiseen käyttäytymismalliin. Rakentava kritiikki on hyvä osata ottaa vastaan ja bla bla bla, mutta niin kauan kuin tämä on harrastus, niin mitään ei pitämällä pidä, mitään ei ole pakko.

Teki mieli, sorge :D

Anonymous said...

ia: Jos kermis ei halua että hänelle kommataan kommentteja jotka ovat välillä einiinkivoja, hän voi joko poistaa bloginsa tai laittaa salaiseksi. JOKAISELLA ON OIKEUS MIELIPITEISIINSÄ! JA KUKAAN TAI MIKÄ EI PÄÄTÄ SITÄ, ETTÄ PITÄÄ TEHDÄ TIETEYNLAISA KOMMENTTEJA JA MIELIPITEITÄ! SORI VAAN!!

Anonymous said...

blogin määritelmä on usein "julkinen foorumi" eli eikös siellä kuulu keskustella ja väitellä? :o

veera said...

Jos kermis ei halua että hänelle kommataan kommentteja jotka ovat välillä einiinkivoja, hän voi joko poistaa bloginsa tai laittaa salaiseksi. JOKAISELLA ON OIKEUS MIELIPITEISIINSÄ! JA KUKAAN TAI MIKÄ EI PÄÄTÄ SITÄ, ETTÄ PITÄÄ TEHDÄ TIETEYNLAISA KOMMENTTEJA JA MIELIPITEITÄ! SORI VAAN!!

Eiköhän "kermikselle" oo tullu selväks, kun te perkeleen anonyymit ootte kokoajan haukkumassa! Itseäkkin joskus ärsyttää kun postauksia tulee joskus harvoin, mutta en mä ala täällä mesuamaan. Kritiikin voi sanoa rakentavana, ei haukken.

Thanks.