Sunday, December 9, 2007

Fasaani-paita

Olen pitkään ihaillut suomalaisia suunnittelijoitamme, kuten Hanna Sarénia, linnan juhlien tähtisuunnittelijaa Teemu Muurimäkeä sekä varsinkin IvanaHelsinki-brändin perustajaa ja Pariisin muotiviikoilla ensimäisenä pohjoismaalaisena suunnittelijana ollutta Paola Suhosta.

Paola Suhonen perusti IvanaHelsinki-merkkinsä siskonsa Pirjon kanssa vuonna 1998. Muotitalo on kirjaimellisesti perheyritys, sillä mukana vaatebisneksessä on myös tyttöjen vanhemmat. Isä Pentti Suhonen on yrityksen toimitusjohtaja.

IvanaHelsinki-vaatteiden tavaramerkiksi on muodostunut hauskat ja itseään toistavat printtikuviot, värikkäät kankaat sekä yksinkertaiset leikkaukset. Meille kaikille on varmasti myös tullut tutuksi Pariisissa näyttäytyneet söpöt Bambit, salmiakin muotoiset timantit sekä yksinkertaiset ja värikkäät raita-kuviot.

Tänään Arabiassa oli IvanaHelsingin joulumyyjäiset. Paikan päältä, pienestä salista, pystyi ostamaan merkin vanhempien mallistojen, kuten Fasaanin, tuotteita. Valitettavasti niitä kuuluisia bambi-mekkoja tai timantti-tunikoita ei löytynyt, mutta yllätyksekseni huomasin vanhoistakin mallistoista mahtavia löytöjä; puuterinvärisiä toppeja, upeilla printeillä painettuja t-paitoja sekä suloisen hempeitä kukkaroita ja hiuspantoja.

Kaikki vaatteet olivat melko hintavia, vaikka viime mallistosta olivatkin. Yksi paita kaikkien muiden joukosta miellytti kuitenkin niin paljon silmää, että se oli pakko ostaa.

Paita on luonnonvalkoinen, ihanan pehmeä ja hauskoilla printeillä piristetty. Tätä tullaan käyttämään, jo ihan hinnankin puolesta: 35€!

Tämän päivän kalenteriluukkukin noudattaa postauksen aihetta, ihanaa IvanaHelsinkiä! Koristeperhoset kuusessa on kyseisen merkin eräästä toisesta T-paidasta! Enjoy!


Loppuun vielä päivän asu sekä päivän toive:


Mitä mieltä sinä olet IvanaHelsinki-vaatteista?

23 comments:

Anonymous said...

Todella kivoja vaatteita ja tuo sinun ostos on todella ihana.

Sarianna said...

Kiva tuo kalenterin luukku :)

Itse olin tänään kaupungilla kiertelemässä ja yritin etsiä sellaista kauppaa mistä löytyisi paljetteja tai jotain muita vastaavia joilla voisi koristella vanhoja paitoja, mutten vielä mitään löytänyt. Ehkä ensi kerralla sitten löytyy jotain ;>

Anonymous said...

Oota aika nerokas :D Keiksit aina kaikkee uutta..nytkin nää suomalaiset suunnittelijat. Ja tuo paita on ihana.

Anonymous said...

en tajuu noita paljetteja tos paidas, muuten kiva postaus

kermakakkumekko said...

chic: Kiitos! :)

sarianna: Tiimarista löysin nuo paljetit! Kiitos! :)

anonyymi: Voi kiitos! :>

anonyymi: Se on vielä kesken, you know? Päivän toive on saada ommeltua siihen niitä enemmän... Kiitos! :)

Anonymous said...

Voi, mikä söpöys tuo IvanaHelsinki-paitasi! Onko se tarpeeksi pitkä mekkona käytettäväksi?

http://sadekaari.vuodatus.net

SLICKER said...

Tuo paita jonka ostit, on todella hauska. Aluksi kun katsoin kuvaa ihmettelin kuviota enkä ollut varma pidinkö siitä, mutta pienen katselun jälkeen olin varma, että kyllä minä siitä pidän!

Olen itsekin ihastunut (kaikkien muiden bloggaajien lisäksi) Muurimäen luomuksiin. Niistä ei voi olla pitämättä =)

Anonymous said...

Hienon kollaasin olet tehnyt. :)

merikarhu said...

Tosi ihana tuo Ivanan paita minkä ostit! Ja ihan kiva toi paljettipaita, mutta laittaisin ite vähän enemmän noita paljetteja. :)

Anonymous said...

Täytyy sanoa että onnistuit jälleen.
Ja itse rrrakastan printti paitoja !
Mukavaa oli että tutustutit minulle näin aivan uuden brändin. Kiitos.

Anonymous said...

aivan hurmaava paita ! ja mukava postaus, hyviä ideoita sinulla :D

Anonymous said...

Täytyy kertoa, että vihaan Ivana Helsinkiä sydämeni pohjasta.
Olen työskennellyt Paola Suhoselle (pienessä firmassa, ommellut hänen kankaitaan) ja hän lähetetytti aina ompeleet takaisin, mukahuonoina, vaikka laatu oli moneen kertaan tarkastettua. Lisäksi palkka oli aivan liian pieni.

kermakakkumekko said...

ia: Voi kiitos! :) Harmi vain, että ei ole tarpeeks pitkä.. :/ Ois aika kiva!

slicker: hehe printti varmasti jakaa mielipiteitä! :) Jaanan mekko by muurmimäki oli kyllä täydellinen!

tintti: Kiitos! :)

merikarhu: kiitos! paljetteja tulee todellakin enemmän, tuohan oli kuvanottohetkellä vielä kesken! :)

birdie: kiitos! :)

anonyymi: kiitos! :D

anonyymi: oho en tiennytkään! Aika mielenkiintoista.. :/ Ymmärrän kyllä vihasi!

Maria said...

Täällä taas yksi joka vihaa (liian vavha verbi tosin, ei vaan kiinnosta) IvanaHelsinkiä....se vaan...kyllästyttää?! Ja aargh joku Teemu Muurimäki...arvostan kyllä heidän työpanostaan...

Anonymous said...

Paola Suhonen on ihan hyvä, samoin monet muut kotimaiset. Silti minäkään en erityisemmin pidä Teemu Muurimäen töistä. Olihan se Jaana Pelkosen mekko ihan kiva muttei sen enempää. Sitäpaitsi se vyö oli tökerö:D Muutenkin Muurimäen töistä puuttuu tietynlainen arvokkuus (meinaan töiden ulkonäköä). Värikkäitä mekkoja erilaisilla leikkauksilla - ihan ok mutta that's it:D

Sori tuli pitkä vuodatus. Korostan vielä, ettei mulla kuitenkaan ole mitään erityistä Muurimäkeä vastaankaan:P

Anonymous said...

mikä on cottonin osoite?
ja ei kai Luxuriousin sivuille oo tullu sellanen et vaa tietyt pääsee?? KAMALAA!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Taas yksi ihana postaus.. Ja kiva tuo ostos :)

Anonymous said...

Kyllä, vain tietyt pääsevät Luxuriousin sivuille. :(

.... said...

Itse pidän IvanaHELSINGIN vaatteista, timantti/bambikuvio on kyllä ihana, mutta jotenkin vähän häiritsevä esim. vaateissa/paidoissa. Äitini oli tuolla muotiviikoilla :) Ihana toi paita minkä ostit, unohit sanoo siitä vetskarista siinä :D Ihanat kollaasit B)

Anonymous said...

Apua..oon jääny koukkuun tähän blogiin :)

Kaunista said...

Itsekin olen aivan rakastunut ko. merkkiin! Kävinpä liikkeessäkin yksi päivä, harmi kun ainakaan siellä riippuvat topit eivät päälleni istuneet tai sitten oikeat koot olivat loppuneet :|

Anonymous said...

Miten jonkun mielestä Pelkosen ja Jenni Dahlman-Räikkösn (tai mikä onkaan) puvut olivat hienoja?!?! En pysty ymmärtämään.. Pelkosen näytti siivousmopilta tai kreppipaperista tehdyltä ja Jennikin näytti lähinnä kultakalalta.. Hyh. Ja se Jennin kampaus.. Koirankakkakikkare niskassa, todella tyylikästä!

-SL said...

Ihana paita :)