Saturday, December 15, 2007

color

Pukeutumisessa tärkeintä ei ole ainoastaan vaatteen istuvuus tai kuviointi. Minua ei vaatekaupassa ensimmäisenä kiinnosta kankaan materiaali, vaan itseasissa ehkä olennaisin ja näkyvin asia: väri.

Kankaan sävy on minulle tärkein asia vaatteissa, ja yleensä ostoksilla ollessani valitsen vaatteeni värin perusteella. Jotkut saattaavt vannoa vain laadun tai esimerkiksi merkin nimeen, mutta minulle värin sopivuus omien hiusteni tai ihoni sävyn kanssa on tärkeämpää, kun vaatteen niskalapussa lukevan merkin nimi.

Tärkeää pukeutumisessa on vaatteiden yhdistely. Jos et mielestäsi tunne eri mallien, kuten tuubitopin tai kellohelmahameen yhdistelykikkoja, älä huoli, on helpompikin tapa. Monet niin sanotut tyylitaiturit saattavatkin käyttää vain värejä apunaan yhdistelyssä ja ainakin minä olen todennut tämän todella hyväksi tavaksi. Jos neonpinkin ja metsänvihreän duetto ei tunnu sopivalta, niitä ei ehkä kannata pitää yhtäaikaa vaatteissakaan. Kun taas löydät sopivan värikombon, suosittelen sen käyttämistä myös vaatteissa. Kauniit väriyhdistelmät pelastavat monen eri tyylimokan, sillä ainakin minä unohdan virheet jos vaatteiden sävyt ovat yhteistyössä.

Alle keräsin omia lempivärejäni. Löydät niitä paletilta sekä vaatteista:


Kaikkia lempivärejään ei kuitenkaan tarvitse käyttää vaatteissa!


Yllä näkyy värejä, joita itse käytän paljon pukeutumisessani. Ja yritän myös yhdistellä niitä...

Loppuun vielä päivän luukku, jonka teemana on (yllätys yllätys) värit!


Ensimmäisen anonyymin vinkeistä inspiroituneena, minun on pakko vielä laittaa tänne muutamia esimerkkejä väriyhdistelmistä, joite en suosittele!

1. Yhden perusvärin (esim. punaisen) eri sävyjen yhdisteleminen. Jos asussa on montaa eri sävyä yhdesta samasta väristä, se tekee asun yksiulotteiseksi ja tylsäksi. Kokeilkaa punaisen kanssa vaaleanpunaisen sijaan esimerkiksi ruskeaa! Ja vaaleansinisen kanssa tummansinisen korvikkeeksi vaikkapa purppuraa!

Kuvaan sopien vielä yksi vinkki vielä: Jos ihosi on punertava, älä käytä vaaleanpunaista vaatetusta! Kylmät sävyt sopisivat ihosi kanssa paremmin ja vähentäisivät punertavuutta!

2. Kirkkaiden ja varsinkin neonvärien yhdistely! Jos et halua peiliin katsoessasi päänsärkyä tai ihmisten pitävän silmiään kiinni seurassasi, en suosittele näiden värien kombinaatiota!

3. Hopean ja kullan yhdistäminen, näyttää mauttomalta jos se on ns. vahingollinen tyylimoka, esimerkiksi asusteissa. Eri asia on, jos se on "tarkoitettu" yhdistäminen, esimerkiksi kaksivärisessä metallinhohtoisessa paljettimekossa!

Omia inhokkivärejäni en voi edes nimetä, sillä jossain määrin pidän kaikista väreistä. Ihanneväriyhdistelmiäkään en voi tänne lisätä, sillä tila ei riittäisi! ;>

11 comments:

Anonymous said...

Tämän kaiken lisänä olisi ollut kiva lukea myös omista inhokkiväreistäsi ja konkreettisia esimerkkejä omasta mielestäsi kamalista ja ihanista väriyhdistelmistä :) muuten kiva postaus! anteeksi jos kommentissa on vähänkirjotusvirheitä, näin mutaman oluen jälkeen... mutta hei! tule lukemaan blogiasi jopa silloin kun vietän iltaa alkoholin mekreissä kavereitten kanssa :Don sekin jo jotain!

Milja said...

Yleensä inhoan pastelleja ja hempeitä värejä, mutta aina klikatessani tähän blogiin olen ihan eri mieltä :) Olen itseasiassa tätä luettuani vähän innostunutkin hempeilystä, eli aika tehokasta aivopesua harjoitat ;)

Joulukalenterisi on muuten ollut tähän mennessä todella suloista tarkasteltavaa, ja ihailtavan paljon olet päivitellyt!

nana said...

Minäkin valitsen vaatteita paljon värin perusteella. Mull varmaan sopisi paremmin hempeät pastellivärit, mutta en vain satu tykkäämään niistä :o Vendetan kanssa pitää kyllä lähteä samalle linjalle, olet aivopessyt kyllä hitusen minuakin :)

Strawberry Swing said...

kiva postaus, taas

Anonymous said...

Ihana postaus.. :) Mutta eikös tuo metallejen yhdistely ole nyt vain muotia? (;;

Kiva luukku. :D

Rumble said...

Nuo kaksi catwalk-kuvaa näyttävät kyllä herkullisilta. Komppaan edellisiä, minäkin saan blogistasi inspiraatiota värien käyttöön, pitäisi harrastaa sitä paljon enemmän, mutta kun esim. harmaata on vain niin helppo yhdistellä. :D

Anonymous said...

miksi voi miksi jätät päivityksen aina näin myöhään

Anonymous said...

Taas aivan upeita kuvakollaaseja! :)

Olen aivan samaa mieltä noiden värien yhdistelemisessä. Punainen ja vaaleanpunainen ei sovi, ja ei myöskään kulta ja hopea, hyi olkoon ;D

Tykkään aika paljon samoista väreistä kuin sinä.

Anonymous said...

Hahaa, hyvä lisäys ;) - ensimmäinen anonyymi

-SL said...

Ihania kuvia, nättejä värejä :) tykkään myös vaaleista väreistä ja niiden kanssa sopii yhdistää vähän tummempia värejä.. Myös minulle eniten merkitsee ostaessa vaatteen väri, sitten tulevat hinta, malli, materiaali jne.

kermakakkumekko said...

anonyymi: Jep jep! Kiitos kommentistasi! :)

vendeta: hehe hempeily näyttää siis tarttuvan! :) Kiitos aivan yli-paljon kommentistasi, vendeta! :)

iines: Totta, ei kannata pitää joitain tiettyjä värejä vain sen takia, että ne sopivat. Niistä pitää myös itse tykätä! :) Kiitos!

waltteri: kiitos, taas! :D

anonyymi: Joo kyllä se on. Näitä yhdistelyjuttuja on niin paljon ja niin monelta kantilta! :D Kiitos! :>

rumble: Chanlin mallistot ovat aina niin ihanaa katseltavaa! :D Harmaakin on tosi kiva väri! Se toden totta sopii kaiken kanssa ym. Kiitos! :)

anonyymi: Olen oikeasti aikamoinen viivyttelijä. Olet varmaan huomannut! :D Pitäisi ryhdistäytyä!

sweetie: haha! Kiitos, sweetie! :)

anonyymi: ;>

*~SL: Täysin samaa mieltä! :) Kiitos kommentistasi! :D