Friday, October 12, 2007

Tv-Styles

Oioi viime päivityksestä on jo kohta viikko! Ihan hullua, että aika hujahtaa silmissä nopeammin kun tajuaakaan. Koulu on taas harvinaisen paljon painanut päälle ja en ole jaksanut edes katsoa tietokoneelle päin. MUTTA niin ihanaa kuin se onkin, minulla alkoi nyt syysloma ja on taas makoisasti aikaa postailla! Viikonlopun ja alkuviikon olenkin täällä Suomessa, mutta torstaina lähtee aikainen lento kohti Pariisia! Siitä sitten myöhemmin...

Tämän kertainen aihe liittyy yhteen lempiasiaani, televisioon, sen ohjelmiin ja ohjelmissa esiintyviin asukokonaisuuksiin. Saanko esitellä Tv Stylesin, jossa esittelen eri ohjelmien hahmojen tyylejä. Tällä kertaa mukana ovat siis: Gilmoren tytöt, O.C:n Marissa, SATC:n Carrie sekä ei vielä Suomeen rantautuneen Gossip Girl-sarjan Blair Waldorf.




Gilmoren tyttöjen Roryn ja Lorelain tyylit ovat aika tavallisia, mutta jotenkin hyvin klassisia sekä asiallisia. He eivät turhia koruja pitele, vaan käyttävät hyvin yksinkertaisia asukokonaisuuksia, joita saattaa piristää kivat topit tai kengät. Asut siis yleensä perustuu kivoista farkuista sekä söpöistä topeista. Väreinä kummatkin käyttävät pehmeitä ja turvallisia sävyjä kuten ruskeaa, tummanvihreää/sinistä sekä viininpunaista. Heidän tavaramerkikseen on mukavien vaatteiden lisäksi muodostunut puhtaan siniset silmät sekä tummat, pitkät hiukset.


Marissan tyyli on joka tuotantokaudella muuttunut aivan älyttömästi. Merkkivaatteet ovat pysyneet, mutta niiden tyyli on aina vaihdellut. Ensimmäisella kaudella tyyli oli tyttömäinen, mutta aavistuksen teinimäinen. Vaikka vaatteet olivatkin merkkiä, ne silti näyttivät hiukan halvoilta ja nuhjuisilta. Toisella kaudella vaatteet olivat paljon värikkäämpiä ja persoonallisempia, ja Marissan hiuksetkin lyhentyivät hiukan. Kolmanella kaudella oltiinkin siirrytty astetta hippimäisempään suuntaan: vaatteissa esiintyi tunikoita, kukkia sekä Marissan toisen kauden kampaus vaihtui pitkään vaaleaan hippitukkaan. Oma lempparini on kuvissa näkyvä, eli siis ensimmäisen kauden "teinimäinen" tyyli. Kaikessa epätäydellisyydessään se on aivan ihana ja sopi minusta Marissalle parhaiten. Seuraavilla kausilla tyyli alkoi olla niin hieno, että ei sitä aidoksi uskoisi ja siihen oli hankalampaa samaistua. Marissan tavamerkiksi nimeäisin Chanelin laukut sekä vaaleanruskean, aina melko tasaisen tukan.


Carrien monesti ihkutettu tyyli on kaikesta suosiosta huolimatta erittäin ihana ja omaperäinen. Tyylin aivan uskomattomat vaate-ja väriyhdistelmät jäävät hyvin mieleen ja niistä on hauska poimia ideoita omaan tyyliinsä. Itse esimerkiksi innostuin kuvassa näkyvästä isosta ruusu-rintaneulasta. Joskus Carrien asuvalinnat ovat värikkyydestään huolimatta melko mauttomia ja outoja, mutta yleensä ne onnistuvat ja niissä näkyy hauskasti naisellisyyden sekä tyttömäisyyden sekoitus. Carrien tyyli on iso kokonaisuus ja siitä voi löytää klassisia sekä räväköitä puolia. Kaikille löytyy jotain. Carrien tavaramerkit ovat ehdottomasti vaalea kiharapilvi sekä carre-kaulakoru.


Gossipgirl-sarja ei ole vielä rantautunut Suomeen, mutta kirjoja lukevat fanit ovat varmasti jo Amerikassa esitetyn ensimmäisen jakson netissä katsoneet. Blairin tyylistä ei periaatteessa voi sanoa vielä oikein mitään, (en jaksa noukkia kirjoista asukokonaisuuksia) mutta sarjan nettisivuilta ja muista aiheeseen liittyvistä sivustoista voi löytää kuvia tästä lupaavasta tyylistä. Näillä näkymin se on todella naisellinen sekä dramaattinen, kuin vanhanajan filmitähden tyyli: Blair on joka paikassa kauniin ja huolitellun näköinen. Vaatteet ovat hyvin laadukkaita ja ne voivat olla samaan aikaan yksinkertaisia että röyhelöisiä. Joka tilanteessa pitää olla mekko ja ruskeita hiuksia koristaa hiuspanta. Kiltin koulutytön lookkia rikkoo naisellisen punaiset huulet sekä vaatteiden hauskat leikkaukset. Tavaramerkiksi en osaa oikein nimetä vielä mitään, mutta kirjoja lukeneena tiedän että Blairilla on aina tämän pikkurillissä punainen rubiinisormus. Sounds good!


Mikä on sinun suosikkisi?

27 comments:

marmeladi said...

Kaikki on tosi kivoja , mutta tykkään Marissa tyylistä eniten :D

Anonymous said...

kiva postaus! :) hmm, paha sanoa kenen tyylistä pidän eniten, paras olisi varmaan jos yhdistelisi kaikkia? :D ehkä kuitenkin gilmoren tytöt tai marissa. carriekin on ihana, liian vaikeaa päättää!

Salla said...

Kiva postaus! :) Sinun tekemistä asukokonaisuuksista eniten miellyttää Gilmoren tyttöjen Roryn vaatetus, mutta muuten varmaan Marissan tyyli on omaan makuuni iskevin :)

Anonymous said...

Tykkään eniten Gilmoren tyttöjen tyylistä, lähimpänä omaani:) Mutta omalla tavalla tuo Marissankin tyyli on kiva, joskin ehkä turhan hieno. Olishan tietty kiva jos tuollaisiin olis varaa:)

Anonymous said...

Idea on loistava, mutta olisin kaivannut enemmän yksityiskohtia, kuten miten saavuttaa tyyli jne.
Jutut olivat pelkkiä pintaraapaisuja, parempi olisi keskittyä kerralla vain yhteen hahmoon. Mutta, kuten sanoin, idea on taas kerran omaperäinen!
Ehkä viisastut neuvoista :>

Anonymous said...

Hei ihanaa että olit tehnyt juttua Blairin tyylistä ! :D En millään jaksaisi odottaa Gossip Girlin tuloa suomeen.

Tykkään eniten noista gilmoren tyttöjen ja blairin tyyleistä. En ole koskaan inspiroitunut Carrien tyylistä. Minun mielestäni Carrien vaatteet ovat liian usein liian mauttomia. Mutta isoista ruusuista mäkin pidän :D

jem said...

onneksi tosiaan gossip girliä voi seurata helposti youtubesta, koska tiedä millon sarja rantautuu suomeen:)

Anonymous said...

upea postaus taas kerran :) love gilmore girls!

katie said...

Kiva idea tämä tv-tyyli jutska.
Itse viihtyisin varmaankin parhaiten Blairen vaatteissa.

Mistä muuten olet nämä kuvat kopioinut? (:

etta said...

Oma suosikkini on ehdottomasti Carrien tyyli, joka on omassa omituisuudessaan upeaa katseltavaa. Myönnän, etten kaikkia kummalisuuksia pitäisi, mutta suurin osa yhdistelmistä on aivan ihania.

Anonymous said...

Gilmoren tyttöjen tyylit pistävät silmään parhaiten - oma tyylinikin muistuttavat heidän stailiaan, selkeää, rentoa ja muodikasta. :) Marissan tyyli tuli loistavana kakkosena, hyvä sekin.

Anonymous said...

Ihania kuvia olet koonnut tuohon!:)
paras tyyli olisi varmaan yhdistelmä jotain noista kaikista omanlaisekseen..
Carrien tyylissä pidän osasta noista hauskan trendikkäistä koruista, kukista yms. Gilmoren tyttöjen tyyli on ihanan klassinen ja tyylikäs. Marissan tyyli on aika tavallinen, mutta myös tyylikäs ja laatutietoinen.

Anonymous said...

Oih, ihana postaus.
Blairin tyyli vaikutta kaikista kivoimmalta. Its elähden lontooseen tostaina, enkä jaksa odottaa. Kivaa lomaa =)

setsu said...

Niitä Gossip Girlin jaksojahan on jo neljä nyt, viikottain tulee uusi. Minulla on ne kaikki tietokoneellani ja täytyy kyllä sanoa, että olen ihan koukussa sarjaan. Pitää varmaan lukeakirjatkinsittenjossain vaiheessa :) Täytyykin sanoa, että noista asuista juuri Blairin iskeekin eniten. Carrie on aina pukeutunut myös todella ihanasti!

Hyvä postaus :)

kermakakkumekko said...

Noora: Kiitos! Mistä sivulta muuten sait ne GossipGirlit koneellesi? Itse olen vain juutuubista katsellut.. :D

Chloe said...

Minun mielestä hienoin on kyllä Blairin tyyli. :>> Marissan asut on kans joskus tosi kivoja.

setsu said...

kermakakkumekko, torrentilla latasin ne. Se on siis sellainen erillinen ohjelma, googleta se vaikka, en nyt kehtaa tähän mitään linkkejä viskoa.

Anonymous said...

mielestäni carrien tyyli on kaikessa mauttomuudessa ja korniudessaan jotenkin inspiroiva:) hauska postaus idea!

Bisquits said...

Tosi kiva postaus. :-) Itse GG-fanina olen tietysti Gilmoren tyttöjen asujen puolella. OC on minun makuuni liian teinimäinen.

Anonymous said...

Hauska postaus! Carrien & Blairin tyylit ovt ehdottomasti parhaita, muut todella tylsiä. Itsekin olin jo nuo Gossip Girlin jaksot katsonut ja Blairin naisellista ja klassista tyyliä on ilo ihastella. Lisäksi hänen kahdella kaverillaan (joiden nimiä en muista) on myös todella hauskoja yksityiskohtia vaatteissaan. Stailaus on todellakin mielenkiintoisempi, kuin OC:ssa, ehkä ei kuitenkaan niin valtavirtaan uppoava.

Anonymous said...

Aiai, ihana tuo Gilmoren työttöjen asukokonaisuus. Sattuisitko muistamaan mistä nuo vaatteet oli? :)

Anonymous said...

Niin ja olisi muutenkin kiva että pistäisit vinkkejä, kuinka tyylin saavuttaa ja laittaisit auskokonaisuuksiin ( mieluiten budjettiversiolla :D ) mistä ne on ja plajoko maksaa :) Muuten kyllä tosi kiva postaus ja aihe!!

Maria said...

Blair tietty!
Gossip Girl on niin hyvä aivojen nollausohjelma!

Anonymous said...

Pakko vielä kysyä, että mistä ovat nuo Blair-tyyliin punaiset ballerinat?

Anonymous said...

Marissan tyyli on BesT! :D

kermakakkumekko said...

pastellipupu: Mäki tykkään Marissan eniten! :D

sindra: Kiitos! :)

salla: Kiitti! :)

karrie: Niimpä! :D

1. anonyymi: Joo itekkin ajattelin, että ottaisin yhden hahmon kunnolla esille, yksi kerrallaan. Seuraavaksi kun teen jonkun samankaltaisen tyylijutun, yritän ottaa nämä asiat huomioon ja tehdä siihen enemmän yksityiskohtia! Kiitos! :)

kat.r.ina: mäkään en jaksaisi odottaa että GG tulisi suomeen! :)

willa: Viimeks kun katoin ni juutuubin ylläpito oli poistanu ne jaksot. :( Mut en ole sen jälkeen enään katsonut...

winda: Kiitos taas kerran! :D

yvon: Kiitos! :) Kuvat ovat TopSHopista ja Net-a-porterista. Blaisirin kuvat ovat GG-sarjan omalta kotisivulta ja Marissat onvat Mischa-B.comista. Carriet ja Gilmoren tytöt ovat googlen kuvahausta ja en muista niiden alkuperäistä osoitetta.

~sl: Kiitos! :D

M: Hauskaa matkaa sinullekkin! :)


Kiitos myös lopuille rakentavista ja kivoista kommenteista! Gilmoren tyttöjen asukokonaisuus on KAIKKI Topshopista, blairin kengät ovat GG-sarjan omalta kotisivulta. Yritän ensikerralla kun tälläisiä tyylijuttuja teen, lisätä siihen esimerkiksi: kuinka saavuttaa tämä tyyli? Ym.

KIITOS KAIKILLE KOMMENTEISTA! <3

Anonymous said...

Kiva postaus :)
Gilmoren tytöillä on ehdottomasti paras tyyli!!!<3 :)
Marissan tyyli oli tylsän yksityiskohdaton, vaikka kuvat olivatkin kovin kauniita :)