Saturday, March 1, 2008

Ne tyylit

Mielipiteeni vaihtelevat viikottain monta monta kertaa. Joskus ne saattavat koskea hiukan vakavampia ja todellisempia asioita, mutta yleensä mielenvaihdokset liittyvät vahvasti muotiin, tarkemmin sanottuna eri tyyleihin.

Joskus saatan miettiä omaa tyyliäni ja yrittää keksiä sille jotain tiettyä linjaa ja nimeä, mutta koska vaihdan kantaani niin usein, juuri ostamani klassiset mustat vaatteet eivät sovikkaan uuteen kukkaiskeiju-tyyliini. Ja ensiviikolla kukat ovat "so-last-season", koska olen innostunut t-paita + farkut-tyylistä suurien käsikorujen kera. Ja sitten...

Joo-o, tätä voisi jatkua vaikka kuinka pitkään. Voisin luetella satoja, tai ainakin kymmeniä tyylejä, joista pidän ja joita kaikkia haluaisin kokeilla. Niissä kaikissa on jokin erityinen juttu, joka saa syttymään. Ja niistä kaikista eri tyylien hyvistä puolista haluaisin muodostaa oman pukeutumisetiketin, joka ei kuitenkaan näytä tädeltä sekasotkulta. Vaikeaa hu?

Nyt minulle on kuitenkin muodostunut (viikon)kestosuosikkeja tyyleistä, joista erityisesti pidän sillä niistä saan valtavasti inspiraatiota:


Vaikka se nyt niin kovin puhuttu GossipGirl ei ole vielä alkanut Suomessa, olen jo selaillut sarjan tyylejä netissä ihan kyllästymiseen asti. Huomaa, että ohjelman pukupolitiikkaan ollaan panostettu, sillä kaikki jaksot pursuavat mitä suloisempia asukokonaisuuksia, jotka sisältävät muun muassa värikkäitä sukkahousuja sekä elegantteja baskereita. Hahmoista kuitenkin tyylikkäin on minusta Blair Waldorf, jonka pukeutuminen on aina tiptop hiuksista kiiltonahkakenkiin. Asut leikittelevät väreillä ja kankailla, sekä yhdistelee erilaisia kuoseja, sävyjä sekä materiaaleja. Yllä näkyvä asukokonaisuus on minusta ehkä näkemistäni paras, sillä värit sointuvat ja vaatekappaleet istuvat täydellisesti. Lisäksi tämän tyylin takia innostuin tuollaisista mustista pitsisukkiksista, jotka voisin muuten ihan hyvin ostaa tänne kotiinkin asti...
• Mekko: Marc Jacobs
• Kengät: Christian Louboutin
• Helmet ja sukkikset: ?


Kaikille on varmasti tullut vähän liiankin selväksi, että pidän Kate Nashista. Jep, jankkaaminen saattaa ärsyttää, mutta sen lisäksi, että Kate omistaa maailman kauneimman äänen sekä hiukset, hänen tyylinsä on aivan ihana piristys. Se ei ole sellainen viimeisintä muotihittiä mukaileva perustähti-tyyli, vaan itseasiassa paljon persoonallisempi ja ajattomampi. Tyylin perustana on tyttömäiset, polvipituiset ja puhvihihaiset mekot, joiden värimaailma saattaa olla todella huomiota herättävä, koskaan ei kuitenkaan liian sekainen. Kate yhdistää suloisten mekkojensa kanssa melkeinpä aina sukkahousut, joiden kanssa pyöreäkärkiset korkokengät. Tyyli ottaa vaikutteita 70-luvun värimaailmasta sekä tätimäisistä leikkauksista, mutta Kate saa kuitenkin olemuksellaan vanhimmankin mekon näyttämään nuorekkaalta ja trendikkäältä.
• Mekko: TopShop
• Kengät: TopShop
• Laukku: TopShop
• Sukkikset: ?


Vielä toissa päivänä H&M:n nettikauppasivuilla oli kampanja, jonka nimi taisi olla "Add your personality." Kyseisen malliston vaatteet olivat melko yksinkertaisia, ja noudattivat samaa värimaailmaa (puuteri, hiekka, vaaleanpunainen) jos ei lasketa muutamaa värikkäämpää kukkamekkoa. Kampanjan ideana oli, että tylsemmänkin ja yksinkertaisemmankin vaatteen saat näyttämään upealle, kunhan muistat lisätä jokaiseen asuun omaa persoonallisuuttasi edes pienillä väripilkuilla. Jo lempparisävysi kynsissä riittää. Mallisto ei noudattanut vain yhtä tyyliä, joka sai sen tuntumaan todelliselta, eikä muotilehtien sivuilla lymyileviltä haave-asukokonaisuuksilta. Jokaisella tavallisella ihmisellä on eriparivaatteita, ja tuo kyseinen mallisto näytti, miten niitä voi yhdistellä uuteen uskoon. Harvoin saan Hennesin kuvista inspistä, mutta tässä tyylissä oli jotain, mistä minä pidin.

Ja että olen varmasti mainostanut rakkaan naapurimaamme hienoa vaateketjua oikein urakalla, lisäänpä loppuun vielä päivän ostoksen:


P.S. Ostin muuten kevät-takin. Siitä sitten juttua vaikka ensipostauksessa, johon ei taatusti ole niin kauan, kuin esimerkiksi tähän postaukseen oli.

38 comments:

Lina said...

Oo, tuo Blairin asu on tooosi cute! Ootko muuten värjänny hiukset? Näyttävät niin vaaleilta :) Ja kiva tuo kukkamekko!

äppelblom said...

Kiitti, sain inspiraatiota sinun aivan ihanasta postauksesta!:)

MouMou said...

Blair on kyllä ihana noiden vaatteidensa kanssa. Katsoin eilen juuri ensimmäisen tuotantokauden loppuun ja voi WOW millaisia vaatteita sarjassa olikaan.:)<3

Annina said...

Kiva postaus, pidän itsekin Kate Nashin tyylistä :)

Anonymous said...

AIVAN LOISTAVA POSTAUS JÄLLEEN ONNITTELUNI! :)

Anonymous said...

Tosi kiva postaus! :) Blairin tyyli on ah-niin-ihana! <3

Anonymous said...

jee, kermikseltä postaus, olen odottanut KAUAN<3 tätä oli kiva lukea, ja pidän itekin Kate Nashista :) levy löytyy nyt ;)

Anonymous said...

Ihana postaus! Ja aivan Blairin asu oli todella söpö! <3

pssst. oursecret.vuodatus.net

Anonymous said...

Itekin rakastan Kate Nashia ja Katen tyyliä:) Kyseisen albumin kansivihkon kuvatkin ovat iiihania!<3

Anonymous said...

Tosi kiva postaus :) En sulle varmaan koskaan kommentoikaan vaikka hiippailen tänne joka päivä katsomaan onko sulta tullu postauksia. TÄnkke<3 Sain inspiraatiota tosta H&Mn jutusta!:)

merikarhu said...

Eikä! mun piti just ostaa toi sama mekko kesäks >:D

Anonymous said...

Tykkään lukea sun juttuja :)

Sarianna said...

Olipas kiva postaus, jälleen!

Ja muuten, olet saanut mut innostumaan Kate Nashista, niin tyylistä kuin myös hänen musiikistaan. ;)

Anonymous said...

Attention!

Anonymous said...

En tykkää kovinkaan paljoa sellaisista viimeistellyistä asukokonaisuuksista, semmoset "hällä-väliä-ehtii-huomennakin-tyyli" on kivempi..

Anonymous said...

Aww mikä herkkuvaate postaus!
Tuo Blairin tyyli on mitä mahtavin,harmi kun gossig girl ei ole vielä täälä alkanut,mutta tässä kuussa nyt sitten vihdoin :>

Anonymous said...

lissu

noora said...

vau osaat tehdä tosi kivoja kollaaseja! :) Osaisimpa minäkin... :D

Anonymous said...

sulla on kivoja postauksia, mutta yksi juttu häikkää tuolla postauksen lopussa on, että ostit kevät-takin, vaikka pitäisi lukea kevättakin. :) sori, että mulla pistää aina nämä kielioppivirheet silmään :o mutta toki jatka samaan malliin, sinun blogisi piristää mukavasti päivää ! =)

Anonymous said...

lol ehkä kannattais lukee myös kirjoja niin tietäisit miks blairilla on paras tyyli. lol kaikki feikit jokka ei lue kirjoja

Anonymous said...

Onko sun ihan pakko tyrkyttää sitä Kate Nashia joka sun postaukseen?? !!??

Anonymous said...

suloinen postaus ! pidän itsekin katesta :D

Maiksu said...

Tosi söpöja vaatteit Blairilla - odotan innolla itse sarjaa! :D

Q+ said...

Blair-kollaasi on hieno! :)

E said...

Ja taas oli ihana postaus. :>

Anonymous said...

Blair on kyllä ehdottomasti sarjan tyylikkäin. Ihana tuo sinun kukkamekkosi! :)

http://oursecret.vuodatus.net

Rita said...

Blairin asu on ihana! ja et ole ainut välillä pakko saada värejä päälle välillä pakko olla mustaa. Välillä pillifarkut välillä ne ovat out ja tavalliset farkut jalkaan.

Anonymous said...

Hei oot Norssist!

Unknown said...

LOGOTEES - HAASTE!
Laitan tohon linkin, käyhän tsekkaan! Postauksesta löytyy haaste:D

JA HEI MUUTKIN: http://logotees.blogspot.com/2008/03/cassette.html

Anonymous said...

Taas tosi ihana postaus! ;) Voisitko muuten laittaa kuvia päivänasuista? :D

Anonymous said...

Tuntuu vähän siltä että blogi vetelee viimeisiään. Laatu on ihan hyvä, vaikka vähän sekin on väsähtänyt, mutta postausvälit on kyllä tosi harvoja. Toivon vaan että jatkoa on vielä tälläkin blogilla! Esim. Cotton kin lopetti vasta.

Anna said...

Ihana postaus, jälleen kerran! <3 Katella on ihanan persoonallinen tyyli, joskus kun katselee julkkisten kuvia, vaikuttaa siltä että kaikilla on samanlaiset vaatteet, mutta Katella ei ole sitä ongelmaa! :)

-SL said...

Hienot kollaasit!:)
ihana kukkamekko ja nätin väriset hiukset

Anonymous said...

Tuleeko kohta taas uusi postaus? :)

Anonymous said...

Tykkään eniten tuosta Kate Nash-tyylistä. Jotenkin niin söpö.

Ps. oot nätti :)

merikarhu said...

Kerro kerro kerro meille jo minkälaisen kevättakin ostit! :D Itse aion varmaan ostaa sellaisen harmaan maihinnousutakin tapaisen, hennesissä ainakin näin sellaisia ja jossain muuallakin.

pike&silkkinuttu said...

hei! sinun blogi on tosi hieno, ja itse vasta-alkajina olemme melko pihalla... voisitkos hieman auttaa näissä tekniikan asioissa, ja antaa vinkkejä?

Unknown said...

Blogissani sulle haaste!:)