Wednesday, December 12, 2007

Hiuksia ja muuta

Leikkasin hiuksiani "melko" radikaalisti ja leikkattuani suuren senttimäärän vaaleanruskeita suortuvia, alkoi kaduttamaan. Ne olivat todella lähellä ihannepituuttani, mutta hetkittäin ne tuntuivat myös kovin raskailta, ja se sai minut leikkaamaan. Tuijotin järkyttyneenä uutta kampaustani, jonka jälkeen loin surullisen katseen maassa lojuviin exhiuksiini. Tuntui, että osa minua oli poissa, ja aivan uusi kermakakkumekko katsoi peilistä...

Tästä dramaattisesta tapahtumasta on (onneksi) vuosi. Muistan, kun hädissäni avasin netin ja aloin etsimään epätoivoisesti erilaisia keinoja saada hiukset kasvamaan nopeammin. Joka päivä mittailin ja vertailin hiuksiani eilisiin ja tein erilaisia laskelmia, esimerkiksi kuinka monta päivää/kuukautta kuluisi edes olkapäille ylettyviin hiuksiin.

Nyt hiukseni ovat suunnilleen saman pituiset kuin viime vuonna, ennen hiusten katkaisemista. On outoa, että aika menee niin nopeasti ja hetkessä hiukseni olivat taas ennallaan. Itkun ja mittalemisen jälkeen voin kuitenkin todeta, että enään en leikkaa! Koskaan!


Vaikka hiukseni ovat nyt sopivassa mitassa, ikinä en ole 100 prosenttisesti tyytyväinen. En katsele hiuslehdistä unelmamalleja hiuksiini, vaan yleensä hiusvinkit tulevat ihailemiltani julkkiksilta.
Toivehiukseni olisivat sopivan pitkät, vähän alle olkapäiden ja niiden väri olisi luonnollinen (tai ainakin sen näköinen.) Ne saisivat olla hiukan pörröiset ja sopivasti "sotkuisen" näköiset, ilman juurikasvun tai takkujen pelkoja.
Mischalla sekä Jenniferillä on ihanat hiukset. Niitä yhdistää vaaleanruskea ja melko tasainen sävy sekä huoleton ja pitkä malli. Olen monesti miettinyt, että pidänkö enemmän bruneteista, punertavista vai blondeista ja olen päätynyt niiden välimuotoon. Väriin, jossa on niitä kaikkia sävyjä: punertava-vaalean-ruskea. Se on hyvä väri!


Yllä vielä muutamia iiihania kampauksia, joissa kaikissa on tuo vaaleantumma sävy..

Edellisen päivän luukkua ei siis poikkeuksellisesti ilmestynytkään eilen. Luukun aiheena on hiukan yksinkertaisempi kuva, mutta tarkkaan katsoen siitä voi löytää mm. hyvän näyttelijän, ihanat hiukset, värikkäitä pisaroita sekä söpön pinnin! Enjoy!




12. päivän postauksen aihe on lempparit. Minulla on lemppariasioita niin paljon ja sekalaisesti, että on ihan hyvä listata ne aina silloin tällöin, että pysyisi edes itse perässä! Haasteen nappasin Miljalta, joka nappasi sen Jenniltä! :)


1. Sää
Monet taitavat inhota kesä- sekä syyssateita, rännit rämisee ja hiukset kastuu. Itse olen aina rakastanut sadetta. Varsinkin silloin, kun on itse turvassa siltä, esimerkiksi sisällä ikkunan ääressä ja voi vain katsoa harmaan taivaan kauniita timantteja putoilevan yksitellen maahan. Lisäksi sateessa on plussaa nurmikon ihana jälkituoksu sekä sitä seuraava jännittävä ukkonen tai aurinkoinen lämpö.

2. Inspiksen lähde
Ihmiset.
Tämä voi kuulostaa todella tyhmälle, mutta monien julkisuuden henkilöiden tyylejä sekä ajatuksia on aivan mahtava katsoa ja lukea, sillä niistä voi saada mallia tai inspiraatiota omiin tekemisiin ja ajatuksiin. Lisäksi inspiraatiota löydän tavallisista ihmisitä, tutuilta sekä tuntemattomilta. Jonkun kaverini mielipide voi saada minut aivan uusiin ajatuksiin, vaikka en sitä hänelle näyttäisikään kun taas jonkun tuntemattoman henkilön asu koulussa voi määrätä koko loppu viikon pukeutumiseni. Ikinä ei voi aavistaa, mistä ja kenestä seuraavaksi inspiroidun..

3. Vaate
Tällä hetkellä lempivaatteekseni voisin nimetä koko vaatekaappini sisällön, mutta yksi on kuitenkin ylitse muiden: uudet Cheap Mondayn harmaat farkut. Ne vaihtavat hauskasti sävyään eri valoissa ja sopivat melkein kaiken kanssa. Polvipussitkaan eivät pelota, ne on vain niin ihanat!

4. Väri
Minun lempivärini vaihtelee aina mielentilan mukaan. Tällä hetkellä minua kiehtoo aniliininpunainen (yllätys yllätys, tein postauksen siitä väristä!) Sen voi yhdistää moneen asiaan ja se piristää pieninä annoksinakin. Vaatteissa se toimii harmaanpäivän pelastuksena ja kynsissä pienenä, mutta silti isona ilona. Suunnitelmissa olisi ostaa aniliininpunainen mekko...

5. Tuoksu
Kun kysytään tuoksua, minulla ei heti ensimmäisenä tule mieleen Chanelin klassinen vitonen tai Escadan uutuusparfyymi. Minulle se tuo mieleen kellarit ja niiden salaperäinen kosteus sekä jouluisen kynttilän nopea sammutus. Lisäksi tuoreen pullan tuoksu saa jo valmiiksi hyvälle tuulelle. Jos ihan hajuvesistä puhutaan, Escadan makea Sun Set Heat sekä Victor&Rolfin Flower bomb. Nam!

6. Kappale
Minulla on todella monia lempikappaleita ja yleensä hetkittäinen suosikkini löytyy sivuni oikeasta yläreunasta. Tällä hetkellä Nickelbackin How yoy remaind me-kappaletta soitetaan lakkaamatta, mutta kestosuosikkeja ovat mm. Skorpioonien Still Loving You. Lisäksi hiukan popahtavampia biisejä kuten Annan Ivory Toweria tai Rihannan pliis älä stoppaa musiikkii-kappaleita tulee laulettua (huudettua) monesti! :D



Lisätty tänne n. 23.55. Tiukkaa tekee! :D

15 comments:

Anonymous said...

ihana postaus. <3 piristi, varsinkin 11.päivän luukku!

merikarhu said...

Todella hyvä juttu, aion varmaan itsekkin laittaa noita lemppareita. niitä olisi kiva tehdä vielä vähän lisääkin :D Mulla on aikalailla samanlaiset lempparit kuin sulla, muutama pieni poikkeus vaan ;)

Strawberry Swing said...

kiva kun tuli pitkästä aikaa pitkä postaus ja kiva sellainen, täytyyt sanoa että aniliinin punainen ei nappaa uhtään!:D

Anonymous said...

Omg! Minulla on ihan samanväriset hiukset, joista sinä unelmoit! Ja en ole koskaan värjännyt hiuksiani. :)

Anonymous said...

Tuo joulukuusi näyttää olevan ihan saman näköinen kuin jouluruuhkassa kolutut kaupatkin. Joten aika kotoisaa :'D Mutten kyllä annan ison plussan tästä postauksesta. Oli jotnekin niin onnistunut :)

Anonymous said...

mistäs noi cheap mondayt on ostettu?
hyvä postaus taas;)

Anonymous said...

Kiitos postauksesta, tätä kannattikin odottaa nämä pari päivää! :D Erityisesti kiitän tuota tokaa hiuskollaasia, sain hyvän idean hiuksilleni. Olen menossa ensi viikon torstaina kampaajalle, ja nytpähän ainakin tiedän minkä väriset sopivat minulle tosi hyvin.

Ja ihanan herkkulisen värikkäät luukut! :)

Sarianna said...

Mulla oli ihan sama tuo hiusjuttu noin vuosi sitten, olin niin kauhuissani kun pätkäisin silloin todella pitkistä hiuksistani noin 15cm ja vieläkin tuntuvat kyllä lyhyiltä entiseen verrattuna, mutta on tähän jo tottunut. :D

ihana postaus jälleen.

the g o o d ones said...

olen nakannut sua sähköpostilla ;)

Anonymous said...

kiva postaus ! (::::

Anonymous said...

Tosi kiva postaus.

.... said...

Alkaa pian tulla tiukat paikat tossa joulukalenteriss :D ( eli siis tila lopppuu)
Kivaa postaus, kuvittelin et olisit leikannu tyyliin eilen 15 cm pois hiuksistas :D

Unknown said...

Olipa kiva postaus! Ite tykkään kans tosta Viktor&Rolfin flower bombista,pitäis vaan hinautua kauppaan ja ostaa se täydessä koossaan :)

Loveliness said...

olen aina ollut ihan 100% jennifer aniston fani mitä kampauksiin / hiuksiin tulee :D

E said...

Hyvä postaus. Mischa hiukset on ihanat. :)