Saturday, May 26, 2007

Kirpparit.


Eikö äitisi ole säästänyt niitä ihania 60-luvun patella-vöitä tai 70-luvun isoja aurinkolaseja? Joudutko käyttämään uusvanhoja-rytkyjä vintagen sijasta? Ei hätää! Kirpparit vievät sinut vuosikymmenten taakse, ja samalla voit tehdä mahtavia löytöjä. Kirppareilta ostettu eli second-hand tavarat eivät edes maksa paljoa, joten voit ostaa paljon samalla kertaa jo pienellä rahalla. Helsingistä kirppareita löytyy paljon ja jo muutamassa kirpparissa on mahtava tarjonta. Omat suosikkini ovat Iso Roobertin kadun UFF, Fredrikinkadun UFF sekä Hietsun tori (Hietalahden kirpputori). Valtterissakin (Vallillan kirppari) on tullut käytyä ja sieltähän vasta löytääkin, eikä pelkästään vaatteita. UFF on vaatepainotteinen, joten sieltä ei keräily My Little Poneja voi hakea, mutta eri vuosikymmenten rytkyt sieltä kyllä löytyy, kengistä farkkutakkeihin. UFF on mielestäni hyvä, sillä siellä vaatteet ovat kuin vaatekaupoissa ja kassalla toimitetaan maksu, kun taas esimerkiksi Hietsun torilla jokaisella myyjällä on oma pöytä ja niitä myyjiähän riittää. Myyjät saattavat joskus olla hyvinkin töykeitä, mutta suurinosa on hyväntuulisia/eivät sano mitään. Tällaisilla toreilla (joissa myyjät päättävät itse tuotteiden hinnat) kannattaa aina tinkiä, mutta jos ei onnistu ja haluat silti tavaran, ei kannata myöskään jättää väliin, sillä myyjä ei ehkä enään koskaan palaa samoilla tavaroilla myyntipöydälle.

IsoRoobertin kadun UFF: Vaatteet eivät ole kovinkaan trendikkäitä, sellaisia perusvaatteita. Kenkiä löytyy ja monet niistä ovat ihan varteen otettavia, mutta yleensä hyvin pieniä. Laukku-tarjonta on hyvä, eli jos etsit kunnon vintage-laukkua, suuntaa tänne! Alakerrasta löytyy myös 70-luvun kankaita (värikkäitä siis).



Fredan UFF: Täältä löytää yleensä hienoja vaatteita, jotkut saattavat jopa olla merkkivaatteita. Kenkiä löytyy, mutta niin kuin Robankin UFF:ssa, ne ihanimmat ovat aina pieniä. Laukut ovat ihania ja täältä olen löytänyt monen monta laukkua itselleni sekä lahjaksi. Lisäksi täältäkin saa kankaita ja myös vöitä! Vyöt ovat todella makeita ja värikkäitä, hintakaan ei ole korkea.


Hietsun tori: Täältä löytää ihan mitä vaan; merkkilaukkuja (yleensä kopioita), vaatteita (ihania), lehtiä (hyväkuntoisia muoti-lehtiä), leluja (perheen pienimille) ja lista voi jatkua loputtomiin. Tänne ei kannatta tulla huonolla säällä, sillä pöydät ovat ulkona ja huonolla säällä kukaan ei tule myymään. Parhain aika tulla tekemään löytöjä on viikonloppuna, aamulla ja aurinkoisella säällä.

Valtterin kirpparista en oikein osaa kertoa, koska olen käynyt siellä vain kerran. Se on toooosi iso ja se muistuttaa paljon hietsun toria, mutta sisätiloissa. Miinusta on ehkä vähän syrjäinen sijainti keskustasta katsottuna.



Milloin on sopivin aika mennä kirpparille tekemään löytöjä? Mahdollisimman aikaisin päivästä, varsinkin Hietsuun, sillä ei myyjät jaksa siellä iltaan asti istua. UFFiinkin kaikki uutuudet tulevat aamulla ja parhaat vaatteet/asusteet viedään heti käsistä. Eli eipä ihme, jos olet illalla kirpparille mennyt ja palannut tyhjin käsin.

Mikäli haluat mennä itse myymään, sinun tulee varata pöytäsi ajoissa! Ja myyntirahat voit sitten käyttää kirpparilla, tehden löytöjä! :)

9 comments:

Anonymous said...

Hietsun kirppari on ihana, varsinkin aurinkoisella säällä. Valtterilla olen käynyt kaksi kertaa ja kyllähän sieltä löytää vaikka mitä: :) En oikein tiedä näitä kaikkien katujen nimiä niin missä on Fredan ja missä IsoRoobertinkadun Uff? Kumpi on se Bulevardin lähellä oleva :D ?

kermakakkumekko said...

Freda on just se Bulevardin. IsoRoba on ku lähtee kävelee Fredaa viiskulmalle päin ja kääntyy siitä sitten kolmen tai kahden korttelin jälkeen vasemmalle, Rikhardinkadun kirjastolle päin jossa päin sijaitsee myös Roban McDonalds jonka vieressä UFF. Sori en oikein osaa selittää. Kumminkin fredan uff on hyvin lähellä roban uffia. :DD

Anonymous said...

Kiva postaus :)Hietsussa täytyy käydä!

Milja said...

Tämän jutun jälkeen olen entistä katkerampi siitä faktasta, että pääsen Helsinkiin n. 4 kertaan vuodessa :/ Mutta todella kiva postaus muuten :)

Anonymous said...

Hieno postaus, oletko ottanut kuvat muuten itse?:>

kermakakkumekko said...

Kiiiitos tooosi paljon kaikista kommenteista!

luxurious M: en ole ottanut kuvia itse, Uff-kuva uffin nettisvuilta ja Valtterin kirppari-kuva valtterin nettisivuilta. :)

Anonymous said...

Mitenkäs Iso-Roban UFFissa ei ole muka trendikkäitä vaatteita? Koko alakertahan on täynnä trendikamaa eri vuosikymmeniltä...

Jenni said...

Helsingissa taitaa tosiaan olla tuo kirpputoritarjonta hieman parempaa kuin muualla Suomessa, vaikka kylla ainakin Tampereeltakin aika hyvin loytyy.

En voinut olla samaistumatta tuohon postauksen ensimmaiseen lauseeseen siita, miten aiti ei ole saastanyt vanhoja vaatteitaan. Mina olen niin monet kerrat harmitellut, kun aiti on sanonut jostakin vaatteesta, etta "Minullahan oli juuri tuollainen, kun olin nuori!" Mutta ei ole sitten saastanyt niita aarteita jalkipolville. :(

Anonymous said...

tosi kiva juttu, musta just fredan uff on paras :)