Friday, May 18, 2007

Ekosta sekona

Ekohan on aina hyvä asia ja monet tähdet kuin tavikset suosivat ekokasseja muovikassien sijaan. Nyt ekokassit ovat alkaneet siirtyä vaatekauppoihin ja sitä kautta katukuvaan. Minulla itselläni on Stockmannin valmistama perus luonnonvalkoinen kangaskassi, joka lievästä tylsyydestään huolimatta sopii asukokonaisuuksiini. Ja jos kyllästyy pelkkään valkoiseen, niin ainahan siihen voi esim. ommella tai painattaa haluamansa kuvion. Napitkin voivat piristää! Nyt silti ostoslistallani on jonkun sortin kangaskassi, jossa on joku kiva kuvio. Katsotaan mitä löytyy...

Tässä esimerkkejä:

The Body Shopin Life Bag:



Topshop:




Ja tähdet tuntuvat kovasti suosivan tätä I'm not a plastic bag-laukkua:



Jos me tällä tavoin voimme suojella edes vähän kaunista luontoamme, niin kyllä se on sen arvoista!













9 comments:

Anonymous said...

Pelkällä "vaihdan muovipussit kangaskasseihin" valinnalla ei kyllä paljoa vielä luontoa suojella. Suuremman harppauksen tekee yrittämällä siirtyä esimerkiksi kotimaisiin ja kirpparilta ostettuihin vaatteisiin ja yksinkertaisesti ostamalla harvemmin. Ja ruokakaupassakin katsomaan miten miljoonaan pakettiin ruoka on pakattu. Ällöttää tämänkin artikkelin tekopyhyys.

Anonymous said...

Ja käyttämällä julkisia ja ryhtymällä kasvissyöjäksi.

Anonymous said...

minusta taas postaus on juuri osuva! =) mielestäni blogin kirjoittaja tarkoitti lähinnä että tuo kassin vaihdos on pieni teko arjen keskellä, joka kuitenkin hyödyttää, ainakin vähäsen. ei tarvitse heti kritisoida, jos postaus on vähän erilainen ja omaperäinen! se näyttää olevan teille anonyymeille lempiharrastus tai jotain vastaavaa?

kermakakkumekko said...

anonymous 1 ja 2 : Postin tarkoitus oli kertoa, että tällähetkellä muodissa oleva kangaskassi on muodikkuutensa lisäksi myös hyvin järkevä valinta muovikassin sijaan. Ja tällöin voi hitusenkin vaikuttaa luonnon suojeluun. Onhan se nyt parempi kun ei mitään.

sellja: Kiitos! :)

Jenni said...

Tuskin tama postaus tarkoitti, etta pelkastaan kangaskassia kayttamalla itselleen voi ostaa puhtaan omatunnon. Mutta juuri kuten Sellja sanoi, niin se on pieni teko arjessa, jolla voi vaikuttaa, kaikkien muiden pienten tekojen ohessa. :)

Minusta erittain hauska idea painatusten lisaksi olivat napit, joilla tavallisestakin kassista saisi helposti persoonallisen. Taidankin kokeilla!

Kiki said...

Okei, tiedän kuinka pinnalliselta tämä kommenttini kuulostaa, MUTTA minusta tuo "I´m not a plastic bag" on hurjan söpö kassi ja haluaisinkin myös itselleni sellaisen.

kermakakkumekko said...

Jenni: Kiva, että nappi-idea oli kiva! Ja kiva kommentti :D

kiki: Mäki haluan oli se sitten kuinka pinnallista tahansa :D

Anonymous said...

Tokihan kangaskassit eivät luontoa ja maapalloa paljon pelasta, mutta muutos lähteekin pienistä teoista ja muovikassien vaihtaminen kangaskassiin on aina kannattava teko.
Ja sitten kangaskassia täytyy tietty myös käyttää, eli kun sieltä vaatekaupoista jotain ostaa, ei ota sitä muovipussia vaan sujauttaa ostokset omaan kangaskassiin.

Voin vain kuvitella kuinka paljon muovipusseja kuluu näillä himo-shoppaajilla, jotka ostavat viikottain paljon vaatteita ja raahaavat pussitolkulla vaatteita kotiin. Ja mihin käytetyt muovipussit sitten päätyvät? Roskiksen kautta kaatopaikoille, jossa ne eivät maadu koskaan ja täten maapalloa kuormitetaan koko ajan lisää?

Anonymous said...

mistä tollasia i´M not a plastic bag laukkuja saa?;) ihana<3<3<3<3